Trainingsacteur

Acteur in trainingen

Begin 2015 heeft Jelmer de minor "Acteren in trainingen" gevolgd, op de NHL in Leeuwarden. Dit was een full-time minor van een half jaar, die werd aangeboden vanuit de opleiding Docent Theater. De minor bestond uit lessen in trainingsacteren, lessen in veel gebruikte modellen en stages in de praktijk. Bovendien heeft hij onderzoek gedaan naar het maken van theatrale interventies in de praktijk.

Jelmer is getraind in bijvoorbeeld het realistisch acteren in trainingen, volgend spelen, sturend spelen, feedback geven en assessment acteren. Qua modellen is hij bekend met onder andere Belbin, DAS, MBTI, Covey, NLP, ABC e.a. Daarnaast is hij bekend met veel verschillende werkvormen.

Na het succesvol afronden van de minor is Jelmer aan de slag gegaan als trainingsacteur, met name binnen opleidingen in het hoger onderwijs, maar ook daar buiten. Jelmer is een jonge, energieke kracht. Hij neemt stof snel tot zich en zet dit in om zijn spel en feedback zo functioneel mogelijk in te zetten.

Trainers

Wat trainers zeggen over Jelmer

“Heel vriendelijk en open.”

“Stelt studenten op gemak.”

“Speelt zijn rollen passend bij de training en bij de beleving van de cursist. Hij weet de juiste toon te treffen, is in staat om gewenste draai te geven aan de rol.”

"In feedback heel gevoelig en pakt vaak de kern.”

“Jelmer is eerlijk en betrokken in zijn feedback.”

"De terugkoppeling aan cursisten is duidelijk en opbouwend met blik op toekomst: je geeft ze iets mee."

Copyright © Jelmer Wennink 2015.  Designed by www.alltemplateneeds.com