Jellemo Magic

Voor meer over Jellemo Magic, bezoek de website: www.jellemo.com

Van Speelpark tot YouTube

image

Jelmer begon zijn carrière als goochelaar al op jonge leeftijd in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Later ontpopte hij tot een hit op YouTube, onder de artiestennaam Jellemo. In zijn video’s legt Jellemo kaarttrucs uit, zowel voor beginners als licht gevorderden.

Goochelaar Jellemo is gespecialiseerd in kaarttrucs, maar beschikt over een groter repertoire. Eens in de zoveel tijd verschijnen er nieuwe video’s op internet, waarin kaarttrucs worden uitgelegd. Als straat- en tafelgoochelaar heeft hij op verschillende locaties opgetreden. Sinds 2015 geeft hij korte goochelshows op festivals, maar ook goochelworkshops op bijvoorbeeld kinderfeestjes en scholen.

Jellemo is te boeken als goochelaar en goochelleraar voor kinder-/bedrijfsfeestjes en andere festiviteiten. De mogelijkheden hierbij zijn groot: van kant en klare goochelshows tot goochelworkshops. Eventueel te combineren met andere vormen van entertainment, als ballondieren.

Jellemo levert altijd werk op maat, de wens van de klant staat hierbij centraal.

Voor meer over Jellemo Magic, bezoek de website: www.jellemo.com

Goochelaar / Goochelleraar

Verbazing of communicatie?

Goocheltrucs uitleggen, dat mag toch helemaal niet als goochelaar?

Het wordt een beetje als ongeschreven regel gezien dat een goochelaar zijn trucs niet uitlegt. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Als iedereen zou weten hoe alle trucs werken, is je publiek niet meer te verbazen en heb je als goochelaar geen werk meer. Omdat je ook je collega goochelaars benadeelt, is het niet netjes om je trucs uit te leggen. Dit geldt natuurlijk helemaal voor trucs waaraan een andere goochelaar heel veel tijd heeft besteed om deze te bedenken en/of te ontwerpen.

Jelmer maakt een groot verschil tussen Jellemo de goochelaar en Jellemo de goochelleraar. Als goochelaar richt hij zich op verbazing. In een show zal hij proberen mensen te entertainen. In een goochelshow doe je dat door middel van verbazing (en een vleugje humor). Dat gaat gepaard met bijzondere trucs en het neerzetten van een indrukwekkende performance. Timing en presentatie zijn net zo belangrijk als de truc op zich.

Als goochelleraar richt Jellemo zich op communicatie. Dat klinkt misschien niet heel voor de hand liggend. Goochelen is echter een heel mooi middel voor communicatie, met name onder kinderen en jongeren. Een goocheltruc kan een mooie opening zijn voor een gesprek met zowel bekenden als onbekenden. De trucs die Jellemo op YouTube uitlegt bieden allemaal deze mogelijkheid. Zodoende wordt het uitleggen van de goocheltruc niet het doel maar het middel. Het leren goochelen is een middel om interactie tussen mensen te stimuleren.
Maar helaas... Jellemo de goochelleraar zal nooit de beste trucs van Jellemo de goochelaar verklappen.

De trucs die Jellemo aanleert tijdens een goochelworkshop, zijn allemaal trucs die gebaseerd zijn op street-magic. De trucs zijn los van elkaar uitvoerbaar en kunnen ook voor één toeschouwer of op een klein publiek worden uitgevoerd, alhoewel ook een podiumpresentatie altijd tot de mogelijkheden behoort. Als goochelleraar in een workshop, besteedt Jellemo niet alleen aandacht aan het goed uitvoeren van de trucs, maar ook aan vaardigheden als performance. Zo komt men als goochelaar in spe het beste tot zijn recht. Hierin is Jellemo's achtergrond als theaterdocent duidelijk zichtbaar.

Een goede goochelaar weet zich te onderscheiden van anderen in zowel trucs als in performance. Een eigen stijl is wat een goochelaar nodig heeft om zich te profileren. Het uitvoeren van spectaculaire (originele) trucs, die je publiek doen verbazen, is daarbij één ding. Het uitvoeren op een bijzondere manier die je publiek boeit is twee. Een goede goochelaar hoeft niet bang te zijn dat hij zijn baan kwijt raakt, omdat hij zich weet te onderscheiden van de anderen.

Jellemo

Voor meer over Jellemo Magic, bezoek de website: www.jellemo.com

Copyright © Jelmer Wennink 2015.  Designed by www.alltemplateneeds.com